Når man har redigertilgang til innkjøpsmodulen under Firmainnstillinger > Tilgangsmaler, så har man muligheten til å opprette innkjøp fra ordrebildet.
I ordrebildet ligger knappen "Opprett et innkjøp" i en nedtrekksmeny på venstre side. Siste valget i denne menyen blir husket på brukernivå, slik at neste gang man oppretter en ordre eller åpner en eksisterende ordre så er det dette valget som er synlig øverst i listen.
Når man trykker på "Opprett et innkjøp" så åpnes "Nytt innkjøp" bildet og man velger hva man skal kjøpe inn.
Her har jeg valgt å kjøpe inn en ny bomlift på modellnivå og jeg skal fylle på varelageret på eksisterende mengdeprodukt av et "Forbudt skilt".
Når jeg trykker på "Opprett" knappen så får jeg en melding om at produkter fra innkjøpet kobles mot aktiv ordre:
Deretter kommer valget om relasjoner opp:
Når jeg trykker OK på innkjøpsbildet (før jeg har bekreftet innkjøpslinjene) så blir det opprettet 2 ordrelinjer på gruppenivå i ordrebildet. Man kan trykke på innkjøpsikonet på vestre side for å åpne innkjøpet igjen, og innkjøpet er merket med ordrenummeret.
Ordrelinjene ligger som gruppebookinger helt til man mottar produktene man har bestilt. Da konverteres gruppene automatisk til produkter, slik at man kan levere dem ut på en pakkseddel.
Hvis man konverterer gruppen eller produktet til et annet produkt så forsvinner koblingen til innkjøpet man har opprettet. Man får da følgende beskjed:
Man ser at koblingen er borte når ordrelinjen ikke lenger har innkjøpsikonet:
Avbestilling av innkjøp eller innkjøpslinje
Avbestiller man et innkjøp eller en/flere innkjøpslinjer får man spørsmål om man ønsker å slette ordrelinjen som er koblet opp mot innkjøpslinjen. Hvis man velger nei så vil gruppebestillingen bli liggende, men koblingen til innkjøpet forsvinner.